Måla utomhus

Välj DEMIDEKK nästa gång,
så kan du njuta av känslan av nymålat länge – för det kommer dröja länge tills du behöver måla om igen.


För att du ska hitta rätt färg för just dig och dina ändamål, är du varmt välkommen till vår butik.
Du har också möjlighet att kontakta oss om du har några funderingar via kontaktsidan.

Färg för berömda byggnader och ditt hem!

DEMIDEKK Infinity

Välj DEMIDEKK nästa gång,
så kan du njuta av känslan av ett nymålat hus länge – för det kommer dröja länge tills du behöver måla om huset igen. ​

Nu har JOTUN lanserat DEMIDEKK Infinity.
Deras absolut bästa utomhusfärg någonsin. Med den nya och banbrytande INFINITY-teknologin har DEMIDEKK Infinity suverän kulör- och glanshållbarhet och ger det bästa skyddet för ditt hus under lång tid.

DEMIDEKK Ultimate

Demidekkare målar gärna. MEN INTE SÅ OFTA.

Demidekk bygger på den erfarenhet Jotun gjort under nära 40 års utveckling som idag skyddar hundra-tusentals hus runt om i Norden. Demidekk Ultimate är baserad på AMA®-teknologi – en unik kombination av alkydolja och akryl – vilket ger en suverän hållbarhet. Formuleringen gör färgen extra vattenfast. En fyllig men ändå mycket lättstruken konsistens gör det också enkelt att få rätt mängd färg på väggen. Tillsammans ger detta ett slutresultat med suverän glans och kulörhållbarhet och en yta som därmed är ännu mer motståndskraftig mot ytmögel. Ditt hus kommer helt enkelt att se nymålat ut längre än de flesta andra i grannskapet.

DEMIDEKK Ultimate helmatt

Välj rätt färg för din fasad.

Ge ditt hus ett helt nytt helmatt utseende. En helmatt yta ger ditt hus ett elegant uttryck. Även om du skulle välja att behålla den kulör ditt hus har idag, kommer det att framstå på ett helt nytt sätt: Vackert utan att vara pråligt på det sätt som en blankare färg kan bli vid val av mörka och starka kulörer.
Helmatta fasadfärger är inget nytt. Det har funnits länge och när det gäller putsade hus är det mer regel än undantag att fasaden är matt. I naturen möts vi oftare av riktigt matta ytor än av blanka. Därför kan du känna dig trygg med att få ett resultat som samspelar väl med både omgivningen och grannskapet med DEMIDEKK Ultimate Helmatt.

DEMIDEKK Classic Täcklasyr

Den äldsta produkten i Demidekk-serien. Lanserades 1972 och var den första täcklasyren på marknaden. Det är en välpigmenterad täcklasyr för utomhusbruk, baserad på den klassiska Demidekk-teknologin: En blandning mellan alkydolja och akryl. Den ger ett tydligt täcklaserande utseende som lyfter fram träets struktur samtidigt som ytan får ett suveränt skydd mot solljusets nedbrytande verkan. Jämfört med andra täcklasyrer håller Demidekk Classic Täcklasyr ofta upp till dubbelt så lång tid. Huset ser nymålat ut under längre tid. Demidekk Classic Täcklasyr är valet för dig som önskar det klassiska täcklaserade utseendet.

DEMIDEKK Oljetäckfärg

Demidekk Oljetäckfärg är en mycket väderbeständig oljefärg med god kulörstabilitet och långa underhållsintervaller.
Rekommenderas på nytt grundad, tidigare laserat, täcklaserat eller täckfärgsmålat trä utomhus. Kan även användas som slutstrykning på rostskyddad metall.

DEMIDEKK Infinity Details

En ny generation fönsterfärg som förenar lång hållbarhet med hög slitstyrka och elegant finish. Det är en specialprodukt för fönster och andra hyvlade träytor utomhus som t ex dörrar, fasaddetaljer, trädgårdsmöbler, terrassräcken, staket etc. Den kan också användas som slutstrykning på hängrännor, stuprör och andra plåtdetaljer som redan har en rostskyddande behandling. Demidekk Ultimate Fönster är baserad på AMA-teknologi – en unik kombination av alkydolja och akryl som ger mycket långa underhållsintervaller och en suverän glans- och kulörstabilitet.

DEMIDEKK Terrasslasyr

Lasyr speciellt utvecklad för tryckimpregnerat trä. Lasyren ger ett effektivt skydd mot fukt och sprickbildningar, gråning och skadlig ljusnedbrytning.
Den innehåller mögelförhindrande medel, som minskar risken för angrepp på ytskiktet. Rekommenderas på terrassgolv, vindskydd, trädgårdsmöbler etc.
Konsistensen gör påföringen enkel, utan spill och stänk. Demidekk Terrasslasyr är baserad på alkydolja, och är utvecklad för våra skandinaviska väderförhållanden.
Den ger uteplatsen skydd och hållbar kulör (upp till 3 års underhållsintervall) med bara en strykning.

DEMIDEKK Terrassfix

Ett kraftigt rengöringsmedel baserat på biologiskt nedbrytbara komponenter.
Tar effektivt bort fett, sot, smuts, ytmögel samt rester av gammal träolja och lasyr.
Ljusar upp träet innan vidare behandling med DEMIDEKK Terrasslasyr eller träolja.

Drygolin Fönster och Dörr

Lacknaftalöst täckande träskydd, baserad på alkydolja. För utomhusbruk.
Flyter ut mycket fint och lämnar inga penselränder. Innehåller filmkonserverande medel som minskar risken för beväxning av svartmögel på träytan.
Kan användas på obehandlat och tidigare behandlat trä utomhus. Speciellt lämplig för hyvlat trä som t ex. fönster, dörrar, garageportar, staket och trädgårdsmöbler.

Trebitt oljelasyr

TREBITT Oljelasyr är en fukttålig, transparent oljelasyr för utvändigt trä. TREBITT Oljelasyr är lacknaftalöst och baseras på alkydolja med mycket god inträngning och flexibilitet. Produkten är förstärkt med UV-block för optimalt skydd mot skadligt solljus.
Förbehandling med grundning är inte nödvändigt. Innehåller filmkonserverande medel som minskar risken för beväxning av svartmögel på lasyrytan.
Kan appliceras i minusgrader.

Jotun Träolja V

JOTUN Träolja V är en mycket vattenfast specialolja för impregnerat trä.
Produkten levereras klar men för längsta möjliga hållbarhet rekommenderas en pigmentering av oljan. JOTUN Träolja V motverkar gråning och sprickbildning i träet och har en god inträngning i underlaget. JOTUN Träolja V rekommenderas på tryckimpregnerat och vacuumimpregnerat trä på terassgolv, skärmskydd, utemöbler och liknande ytor.
Endast för utomhusbruk

Jotun Träolja

Har mycket god inträngning i underlaget och ger ett vackert oljat utseende.
Motverkar gråning och skyddar mot uppsprickning av träet samt nedbrytning på grund av skadligt ljus och fukt. Kan med fördel pigmenteras för att förlänga produktens hållbarhet. Rekommenderas på tryckimpregnerat och vacuum-impregnerat trä på tex terrassgolv, skärmskydd och trädgårdsmöbler.
Innehåller filmkonserverande medel mot svartmögel.

Visir Oljegrundning Pigmenterad

VISIR Oljegrundning pigmenterad är en röthindrande, vattenavvisande grundning, enbart anpassad för trä utomhus.
Produkten binder lösa träfibrer och säkrar god vidhäftning inför slutstrykningen. Produkten innehåller ämnen som skyddar mot röta och svartmögel.
Den speciella pigmenteringen skyddar träet mot skadligt UV-ljus och har en kulör som liknar nytt oexponerat trä.
VISIR Oljegrundning pigmenterad motverkar rötangrepp, förstärker ytan och gör den vattenavvisande - hela färgsystemet får en ökad hållbarhet.

Visir Oljegrundning Klar

VISIR Oljegrunning klar är en vattenavvisande specialgrundning för trä utomhus. Produkten binder lösa träfibrer och säkrar god vidhäftning inför slutstrykningen.
Den innehåller också komponenter som skyddar träet mot skadligt UV-ljus, och filmkonserverande medel som minskar risken för beväxning av svartmögel på träytan.
VISIR Oljegrunning klar förstärker ytan och gör den vattenavvisande - ger hela färgsystemet en ökad hållbarhet.
Används före applicering av lasyr på allt nytt och väderslitet trä, även på tryckimpregnerat.
Under det kalla halvåret (temperturer lägre än +5º C) rekommenderas VISIR Oljegrunning Klar även under täcklasyr och täckfärg.

Benar Ädelträolja

BENAR Ädelträolja är en väderbeständig olja för underhåll av ädla träslag. Innehåller UV-filter som skyddar träet mot missfärgning och gråning förorsakad av solens UV-ljus.
Oljan innehåller pigment som ger en svag gyllenbrun kulör. Kulören förstärker djupet hos tropiska träslag.
Produkten innehåller även filmkonserverande medel som bidrar till att minska risken för svartmögel på träytan. BENAR Ädelträolja har en god inträngning och ger därför ett förstklassigt skydd för ädla träslag där ett oljat utseende önskas. För att bibehålla detta utseende är det viktigt att behandla träet minst en gång per år.
Benar Ädelträolja skall enbart användas utomhus

Benar Blank

BENAR Blank är en klar alkydolja för utomhusbruk med mycket god väderbeständighet och vattenfasthet samt UV-skydd.
Produkten ger en blank väderbeständig yta som skyddar träet mot gråning och förvittring, och som ger ett vackert utseende.
BENAR Blank är mer diffusionsöppen och flexibel än en lack och ger därför en minskad risk för blåsbildning och avflagning än en traditionell lack.
Den har god inträngning vilket säkrar god förankring i underlaget. Den behåller sin elasticitet under en längre tid och ger därför ett förstklassigt och hållbart skydd.
BENAR Blank kan med fördel användas på garageportar, dörrar, fönster och är också mycket lämplig som båtolja.

Benar Matt

BENAR Matt är en alkydolja med god väderbeständighet och vattenfasthet.
Den ger en halvmatt, skyddande yta och är särskilt lämplig som sista strykning på ädla träslag ovanpå t.ex. BENAR UVR, men kan också användas som sista strykning på andra underlag där man önskar en halvmatt yta.
Kan användas på garageportar, dörrar, fönster, och liknande ytor.

Benar UVR

BENAR UVR är en väderbeständig, blank alkydolja för ädla träslag.
Produkten innehåller UV-filter och filmkonserverande medel som minskar risken för uppkomst av svartmögel på träytan.
BENAR UVR har en svagt gyllenbrun kulör som ger djup åt ädla träslag som teak, redwood, meranti, merbau, afzelia och irok.
BENAR UVR har god inträngning vilket säkrar bra förankring till underlaget.
Den behåller sin elasticitet under lång tid samt minskar fuktinträngningen i träet och ger därför förstklassigt skydd åt ädla träslag.
Används på ytor som dörrar, garageportar, fönster och liknande ytor. Den gåt även bra att använda som båtolja.

JOTUN 2-i-1 Kraftvask och mögeldesinfektion

Används före ommålning och som underhållstvätt.
JOTUN 2-i-1 Kraftvask och mögeldesinfektion är avsedd för användning före ommålning och även som underhållstvätt.
Den både rengör och dödar samt hindrar mögel och alger att växa på väggen och tränga igenom den nya färgfilmen.
Produkten skadar inte fönsterglas och växter.

JOTUN Alg- och mögeldesinfektion

JOTUN Alg- och mögeldesinfektion tar bort alger och ytmögel och förebygger beväxning.
Medlet kan också användas för desinfektion av ytor innan målning. JOTUN Alg- och mögeldesinfektion används på obehandlade, laserade, täcklaserade eller täckmålade ytor, till ex. på husfasader före målning. Produkten kan också användas före målning eller vid desinfektion i bostäder, stallar och näringsmedelsindustrin.
JOTUN Alg- och mögeldesinfektion fungerar också för att avlägsna algpåväxt på ytor som inte skall efterbehandlas, till exempel stenhällar, betongtrappor eller trä.
Används efter tvätt med JOTUN Husvask eller JOTUN Kraftvask.

Alla rättigheter reserverade © Information om CookiesSidkarta • Producerad av Precis Reklam i Yodo CMS

Om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Har du vidare funderingar kring hur cookies används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder endast cookies i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga